Ορισμοί και σύντομη εισαγωγή στην ιστορία της κάνναβης

Ορισμοί και σύντομη εισαγωγή στην ιστορία της κάνναβης

I) Ορισμοί και σύντομη εισαγωγή στην ιστορία της κάνναβης

Πλαστικό, πετρέλαιο, χαρτί, τρόφιμα, καύσιμα, ρούχα...

Όχι, δεν πρόκειται για λίστα αγορών, αλλά για μια χούφτα από τον μακρύ κατάλογο των προϊόντων που μπορούν να παραχθούν από το φυτό της κάνναβης.

Οι άνθρωποι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τα πολλά οφέλη της κάνναβης και τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελός μας.

Στην πραγματικότητα, η κάνναβη απέχει πολύ από το να είναι μια νέα ανακάλυψη. Στην πραγματικότητα, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι άνθρωποι τη χρησιμοποιούν εδώ και περίπου 10.000 χρόνια.

Από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, που γράφτηκε σε χαρτί κάνναβης, μέχρι κάποιους από τους ιδρυτές της, που καλλιεργούσαν φυτά κάνναβης για βιομηχανική χρήση, η κάνναβη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας.

Τι είναι η κάνναβη;

Πρώτα απ' όλα, είναι σημαντικό να γίνουν ορισμένες διευκρινίσεις.

Η κάνναβη και η μαριχουάνα ανήκουν και οι δύο στο είδος Cannabis Sativa - αν και είναι πολύ διαφορετικές.

Μια ανάλογη σύγκριση θα ήταν ένας Γερμανικός Ποιμενικός και ένα Τσιουάουα. Παρόλο που και οι δύο ανήκουν στην κατηγορία "Σκύλος", βρίσκονται σαφώς σε αντίθετα άκρα της οικογένειας.

Μια βασική διαφορά μεταξύ κάνναβης και μαριχουάνας είναι η THC - τετραϋδροκανναβινόλη.

Όπως πολλοί γνωρίζουν, η THC είναι η ένωση της μαριχουάνας που ανεβάζει τους χρήστες. Σε ένα τυπικό φυτό κάνναβης, θα περίμενε κανείς να βρει επίπεδα THC που κυμαίνονται από 5 έως 30%.

Η κάνναβη, από την άλλη πλευρά, έχει γενικά επίπεδα THC περίπου 0,2% - αρκετά χαμηλά ώστε οι ψυχοτρόπες επιδράσεις της να μην γίνονται αισθητές.

Έτσι, αν και μπορεί να ανήκουν στην ίδια οικογένεια, η κάνναβη και η μαριχουάνα είναι πολύ διαφορετικές και δεν πρέπει να συγχέονται.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.