Νομιμοποίηση της κάνναβης στη Γερμανία: ένα νέο στάδιο

Νομιμοποίηση της κάνναβης στη Γερμανία: ένα νέο στάδιο

Γεια σας οικογένεια Kana!

Έχετε ακούσει για τη νέα πολιτική στη Γερμανία; Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024, η Γερμανία θα νομιμοποιήσει την κάνναβη για αναψυχή! Και αυτό θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στη χώρα.

Γιατί η Γερμανία νομιμοποιεί την κάνναβη;

Η απόφαση ελήφθη για διάφορους λόγους. Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να καταπολεμήσει τη μαύρη αγορά που αναπτύσσεται γύρω από την κάνναβη. Θέλει επίσης να προστατεύσει το κοινό από τους κινδύνους που συνδέονται με την κατανάλωση κάνναβης αμφιβόλου ποιότητας, δυνητικά επικίνδυνης ή με άγνωστη περιεκτικότητα σε THC. Έτσι, με τη νομιμοποίηση, η κυβέρνηση ελπίζει να ελέγξει καλύτερα την ποιότητα και τη διανομή της κάνναβης.

Για ποιους ισχύει η νομιμοποίηση;

Ενήλικες άνω των 18 ετών που διαμένουν στη Γερμανία για τουλάχιστον έξι μήνες! Μπορούν πλέον να έχουν στην κατοχή τους έως και 25 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης σε δημόσιους χώρους. Έχουν επίσης το δικαίωμα να καλλιεργούν έως και τρία φυτά στο σπίτι τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ποσότητα στο σπίτι είναι περιορισμένη και δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50 γραμμάρια.

Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμοί για άτομα ηλικίας 18 έως 21 ετών. Επιτρέπεται να έχουν μέχρι 30 γραμμάρια το μήνα, αλλά η περιεκτικότητα σε THC δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10%. Οι περιορισμοί αυτοί έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύσουν την υγεία των νέων ενηλίκων και να ενθαρρύνουν τη μέτρια κατανάλωση.

Επιπλέον, όσοι επιθυμούν να παραμείνουν στη Γερμανία "για σπουδές ή για τουριστικούς σκοπούς δεν θα επιτρέπεται η κατοχή, η καλλιέργεια ή η κατανάλωσή του". Ο περιορισμός αυτός αποσκοπεί στη διατήρηση του ελέγχου της νομιμοποίησης της κάνναβης και στον περιορισμό της πρόσβασης σε αυτήν μόνο στους κατοίκους της Γερμανίας. Εάν ένα άτομο που δεν ζει στη Γερμανία βρεθεί να έχει στην κατοχή του κάνναβη, κινδυνεύει με ποινική δίωξη για παράνομη απόκτηση ναρκωτικών στη Γερμανία ή για παράνομη εισαγωγή κάνναβης στη Γερμανία. Τα αδικήματα αυτά τιμωρούνται με πρόστιμο και ποινή φυλάκισης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η νομιμοποίηση της κάνναβης στη Γερμανία δεν έχει αντίκτυπο στη νομοθεσία στη διεύθυνση Grecja.

Περιορισμοί στο δημόσιο χώρο

Υπάρχουν επίσης κανόνες που πρέπει να τηρούνται. Η κατανάλωση κάνναβης απαγορεύεται αυστηρά σε ακτίνα 100 μέτρων από σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και παιδικές χαρές. Επιπλέον, η κατανάλωση απαγορεύεται επίσης μεταξύ 7 π.μ. και 8 μ.μ. στους πεζόδρομους. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι απαγορεύονται όλες οι μορφές διαφήμισης για την κατανάλωση κάνναβης και οι χορηγίες.

Πώς μπορώ να αγοράσω κάνναβη;

Όσον αφορά τις αγορές, μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες που σχεδιάζονται είναι η δημιουργία Cannabis Clubs. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένετε άλλους τρεις μήνες για να μπορέσετε να αγοράσετε νόμιμα κάνναβη σε αυτές τις "Κοινωνικές Λέσχες Κάνναβης". Οι λέσχες αυτές θα πρέπει να λάβουν διοικητική άδεια, να βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 μέτρων από σχολείο ή παιδική χαρά και θα επιτρέπεται να διανέμουν κατ' ανώτατο όριο 25 γραμμάρια την ημέρα και 50 γραμμάρια το μήνα ανά άτομο.

Τι πιστεύουν οι Γερμανοί;

Οι απόψεις για τη μεταρρύθμιση διίστανται στη Γερμανία. Ορισμένοι τη θεωρούν καταστροφή, ιδίως για τους νέους. Άλλοι, ωστόσο, υποστηρίζουν τη μεταρρύθμιση ως μέσο καταπολέμησης του εθισμού και της μαύρης αγοράς. Ο υπουργός Υγείας σχεδιάζει μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που θα συνοδεύει τη νομιμοποίηση. Ωστόσο, η αστυνομία εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την εφαρμογή της νέας πολιτικής, ενώ οι δικαστές αναμένουν πρόσθετο φόρτο εργασίας για την αντιμετώπιση παλαιών υποθέσεων κάνναβης. Επιπλέον, η αντιπολίτευση εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει τον νόμο, εάν υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης. Για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις, θα πραγματοποιηθεί ανάλυση των συνεπειών της νομιμοποίησης 18 μήνες μετά την έναρξη ισχύος της, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη μεταξύ των νέων.

Η νομιμοποίηση της κάνναβης στη Γερμανία σηματοδοτεί μια καμπή στην πολιτική για τα ναρκωτικά. Στόχος της είναι η ρύθμιση της κατανάλωσης, η προστασία της δημόσιας υγείας και η καταπολέμηση της μαύρης αγοράς. Η μεταρρύθμιση αυτή ανοίγει νέες πόρτες και ένα νέο όραμα για την κάνναβη.
Επιστροφή στο ιστολόγιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.