Τι είναι το THCP; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το μόριο

Τι είναι το THCP; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το μόριο

Η κάνναβη έχει μια ιδιαίτερα ποικίλη βιοχημική πολυπλοκότητα. Το ενδιαφέρον για αυτές τις διαφορετικές επιδράσεις και ιδιότητες αυξάνεται εδώ και αρκετά χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το 2019, ανακαλύφθηκε η THCP (τετραϋδροκανναβιφόρος) για την οποία θα ήθελα να σας μιλήσω σήμερα.

Τι είναι η τετραϋδροκανναβιφοράλη (THCP);

Είναι πλέον δυνατή η αγορά THCP. Η τετραϋδροκανναβιφορόλη (THCP) είναι ένα κανναβινοειδές, που παράγεται φυσικά μέσα στην κάνναβη, το οποίο ανακαλύφθηκε πολύ πρόσφατα. Η καινοτομία αυτού του μορίου με τα εκπληκτικά αποτελέσματά του προσελκύει τώρα μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον, αλλά και ψυχαγωγικό ενδιαφέρον. Ξεχωρίζει για τη μοναδική χημική δομή και ισχύ του, ξεπερνώντας ακόμη και την THC.

Σήμερα, ορισμένα από τα προϊόντα που προσφέρονται στα καταστήματα CBD μπορεί να είναι εμπλουτισμένα με THCP, αν και δεν υπάρχει ακόμη σημαντική εκ των υστέρων γνώση για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο ανθρώπινο σώμα.

Πώς μπορεί να γίνει διάκριση της THCP από την THC;

Το THCP διαφέρει από τα περισσότερα κανναβινοειδή. Πιθανώς αναρωτιέστε γιατί, και η απάντηση είναι απλή: η μοριακή δομή της.

Σε σύγκριση με την THC, η οποία έχει ιδιαίτερα ισχυρές επιδράσεις στον εγκέφαλο, η THCP θεωρείται ακόμη πιο ισχυρή. Αυτό οφείλεται στη μοριακή της δομή, με μια μακρύτερη πλευρική αλυσίδα. Έχει 2 περισσότερα άτομα άνθρακα από την THC, γεγονός που καθιστά τη σύνδεσή της με τους υποδοχείς κανναβινοειδών στον εγκέφαλο (CB1 και CB2) ακόμη πιο αποτελεσματική. Λέγεται ότι φτάνει στους υποδοχείς CB1 30 φορές πιο γρήγορα.

Πώς "κατασκευάζεται" το THCP;

Όπως μπορείτε πιθανώς να φανταστείτε, η THCP παράγεται φυσικά στην κάνναβη. Ωστόσο, σε αυτό το πλαίσιο η δοσολογία της είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάστηκε τόσος χρόνος για να ανακαλυφθεί αυτό το μόριο.

Σήμερα, αρχίζουν να διεξάγονται μελέτες για τη δημιουργία προϊόντων εμπλουτισμένων με THCP, καθώς και επιστημονικές έρευνες για τα πιθανά οφέλη του. Ωστόσο, να θυμάστε ότι αυτό το κανναβινοειδές είναι σχετικά νέο και ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να κατανοηθούν πλήρως οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιδράσεις του.

Το THCP μπορεί να ληφθεί με εκχύλιση με διαλύτη ή υπερκρίσιμη εκχύλιση με CO2.. Επί του παρόντος, διεξάγονται επίσης µελέτες για τη χηµική σύνθεση της THCP, αν και οι πληροφορίες σχετικά µε το θέµα αυτό πρέπει να αντιµετωπίζονται µε προσοχή.

Είναι το THCP ψυχοδραστικό;

Η τετραϋδροκανναβιφορόλη (THCP) θεωρείται δυνητικά ψυχοδραστική, αν και απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να κατανοήσουμε την επίδρασή της στον εγκέφαλό σας.

Η υψηλή συγγένειά του με τους υποδοχείς κανναβινοειδών υποδηλώνει ότι μπορεί να παράγει παρόμοια ή πιο ισχυρά ψυχοτρόπα αποτελέσματα από την THC. Αλλά όπως ίσως γνωρίζετε, κάθε άτομο έχει διαφορετική εμπειρία με τα κανναβινοειδή.

Ποιες είναι οι επιδράσεις του THCP;

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω για άλλη μια φορά ότι οι ιδιότητες του THCP βασίζονται αποκλειστικά σε μελέτες που έχουν διεξαχθεί από φαρμακευτικά εργαστήρια, αλλά υπάρχει μικρή εκ των υστέρων γνώση αυτών των πιθανών ανακαλύψεων, οπότε να είστε διακριτικοί.

Όπως είπα προηγουμένως, το THCP έχει πολύ παρόμοια αποτελέσματα με το THC. Αυτό σημαίνει ότι τα ίδια χαρακτηριστικά μπορούν να βρεθούν και στα οφέλη της. Θεωρείται επομένως ότι έχειχαλαρωτικές και αγχολυτικές ιδιότητες,ιδίως για την προώθηση του ύπνου. Οι αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητές του θα μπορούσαν επίσης να το καταστήσουν πλεονέκτημα για ορισμένες παθολογίες, αλλά είναι φυσικά σκόπιμο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

Μπορεί η THCP να είναι επικίνδυνη;

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το THCP έχει μια ορισμένη ταχύτητα απορρόφησης και ισχύος, γεγονός που το καθιστά ένα προϊόν που πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή.. Σας συνιστούμε να μην το πάρετε πριν από την οδήγηση. Εάν πρέπει να το πάρετε, σας συμβουλεύω να ξεκινήσετε λαμβάνοντας πολύ μικρές δόσεις για να δείτε τι επιπτώσεις έχει σε εσάς πριν πάρετε περισσότερες.

Οι παρενέργειές του είναι πολύ παρόμοιες με εκείνες του THC, αν και το THCP δεν έχει αποκαλύψει ακόμη όλα τα μυστικά του. Μπορεί να εμφανίσετε κόκκινα μάτια, παράνοια, υπνηλία και κούραση, ταχυκαρδία, ξηροστομία, εμετό κ.ά. Οι παρενέργειες είναι πολύ παρόμοιες με αυτές της THC.

Αν θέλετε να περάσετε καλά, προσέξτε τη δόση σας!

Είναι νόμιμη η THCP;

Δεδομένων των πρόσφατων ανακαλύψεων σχετικά με την THCP, η νομιμότητα της χρήσης της παραμένει ασαφής. Δεν αναφέρεται ως ελεγχόμενο προϊόν, αλλά δεν είναι χωρίς όρια. Στη διεύθυνση Grecja, επιτρέπεται η πώλησή του υπό τον όρο ότι το προϊόν περιέχει λιγότερο από 0,3% THC. Ο χρόνος θα δείξει!

Τώρα ξέρετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το THCP. Όπως και η νομιμότητά της, οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της THCP είναι ακόμη πολύ ασαφείς. Αλλά δεν στερείται δυνατοτήτων. Τα φαρμακευτικά εργαστήρια το έχουν ήδη συνειδητοποιήσει αυτό, και υπάρχουν αναμφίβολα πολλά οφέλη που μπορούν να αποκτηθούν. Αλλά προς το παρόν, είναι προτιμότερο να προτιμάτε την προσοχή!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.