Jack Herer, ο ακτιβιστής της κάνναβης!

Jack Herer, ο ακτιβιστής της κάνναβης!

Πώς μπορεί η κάνναβη να σώσει τον κόσμο; 

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 μέχρι την εξαφάνισή της το 2010, ο Jack Herer ορκίστηκε να εργάζεται καθημερινά για να καταστήσει την κάνναβη νόμιμη. Για να ολοκληρώσει την αποστολή του, ο Jack Herer συγκεντρώνει την υπάρχουσα έρευνα και τα δεδομένα σχετικά με την κάνναβη. Οι γνώσεις αυτές θα αποτελέσουν τη βάση για το μεγάλο του βιβλίο, Ο αυτοκράτορας είναι γυμνόςτο οποίο εξακολουθεί να είναι το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο υπέρ της κάνναβης στον κόσμο. Σε αυτό, παρουσιάζει τις πολλαπλές εφαρμογές της κάνναβης, δικαιολογώντας ταυτόχρονα το οικονομικό και βιομηχανικό της ενδιαφέρον. Περιγράφει λεπτομερώς πώς η κάνναβη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή υφασμάτων, χαρτιού, φαρμάκων, τροφίμων και καυσίμων. Υποστηρίζει επίσης πώς το φυτό αυτό μπορεί να καλλιεργηθεί εύκολα και θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη των πληθυσμών.

Με το σύνθημά του, "Πώς μπορεί η κάνναβη να σώσει τον κόσμο ", έγινε γρήγορα ηγετική φυσιογνωμία στο παγκόσμιο κίνημα της κάνναβης. Το έργο του χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα σε συζητήσεις για τη νομιμοποίηση της κάνναβης σε κράτη με αυστηρούς νόμους.

Ίδρυσε και ηγήθηκε της H.E.M.P., μιας οργάνωσης αφιερωμένης στο να συμβάλει στον τερματισμό της απαγόρευσης της μαριχουάνας. Οραματιστής, ο Jack Herer ήταν επίσης ένας από τους πρώτους που άνοιξε κατάστημα κάνναβης στην Καλιφόρνια, γεγονός που οδήγησε στη σταδιακή εξάπλωσή της στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Το άνοιγμα αυτών των καταστημάτων άνοιξε το δρόμο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης στη χώρα και την ιατρική της χρήση.

Προς τιμήν του ακτιβιστή, το Jack Herer Cup διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας. Η Mama Kana προσφέρει μια ποικιλία λουλουδιών υψηλής ποιότητας για να τον τιμήσει.

Αναπαύσου εν ειρήνη Τζακ

Φωτογραφία: Ο Jack Herer και το στέλεχος ενός φυτού κάνναβης - jackherer.com

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.