Με την άφιξη του χειμώνα και τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, ένα ποτό αρχίζει να κατακλύζει τα περίπτερα των αγορών: το ζεστό κρασί. Για να κάνει αυτή τη σεζόν ακόμα πιο εορταστική, η Mama σου προτείνει (εκτός από τα χριστουγεννιάτικα κουτιά) να ανακαλύψεις συνταγές για ζεστό κρασί με CBD. Για ακόμα πιο χαλαρωτικές εκδοχές του παραδοσιακού ζεστού κρασιού, συνέχισε να διαβάζεις.
Η παραδοσιακή συνταγή για ζεστό κρασί με CBD
Για να ξεκινήσουμε, σου προτείνω να ανακαλύψεις μια παραδοσιακή συνταγή για ζεστό κρασί, στην οποία μπορείς να προσθέσεις CBD για να συνδυάσεις την καταπραϋντική και χαλαρωτική δράση αυτών των δύο συστατικών.
Συστατικά/υλικά
Αυτά είναι τα υλικά που χρειάζεσαι για να φτιάξεις αυτή τη συνταγή για 2 άτομα:
● 1 μπουκάλι κρασί (κόκκινο ή λευκό)
● 1 πορτοκάλι εποχής (κατά προτίμηση βιολογικό)
● 1 στικ κανέλας;
● 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
● ½ στικ βανίλιας
● μεταξύ 2 και 3 γραμμαρίων CBD.
● μια εστία μαγειρέματος και αλουμινόχαρτο.
Προετοιμασία
- προθερμάνετε το φούρνο σας στους 150°;
- ρίχνει το κρασί σε μια κατσαρόλα.
- κόψτε το πορτοκάλι σε φέτες και βάλτε το στην κατσαρόλα.
- κόψτε το ξυλάκι κανέλας στη μέση (πάνω από την κατσαρόλα) και προσθέστε το στο μείγμα.
- κόψτε το βανίλια (κάθετα) και βάλτε το στην κατσαρόλα.
- προσθέστε την καστανή ζάχαρη.
- αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
- Όταν ο φούρνος σου είναι ζεστός, βάλε τα λουλούδια CBD σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ζέστανέ τα γρήγορα (θυμήσου να καμφθείς τις άκρες του αλουμινόχαρτου).
- Μόλις τελειώσετε, προσθέστε τα άνθη CBD στην κατσαρόλα, καλύψτε την και αφήστε την να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15 λεπτά.
Τώρα δεν μένει παρά να σουρώσετε το μείγμα και να το σερβίρετε σε ποτήρια της επιλογής σας.
Μια μικρή συμβουλή : μην αφήνετε τα άνθη CBD για πολύ ώρα στο φούρνο, καθώς η κανναβιδιόλη έχει την τάση να εξατμίζεται γρήγορα.
Η δημοφιλής συνταγή για ζεστό κρασί με CBD
Για ένα μοντέρνο ζεστό κρασί, σου προτείνω να δοκιμάσεις μια συνταγή για ζεστό κρασί με άρωμα CBD.
Συστατικά/υλικά (για 2 έως 4 άτομα)
● 1 μπουκάλι κρασί (κόκκινο ή λευκό)
● μεταξύ 20 g και 28 g της αγαπημένης σας ποικιλίας CBD.
● ένα φίλτρο (για την έγχυση)
● ένα σουρωτήρι και ένα κομμάτι ύφασμα (καλσόν ή άλλο) για το φιλτράρισμα.
● μια εστία μαγειρέματος και αλουμινόχαρτο.
Προετοιμασία:
- Πρέπει να αποκαρβοξυλιώσετε το CBD. Για να το κάνετε αυτό, συνθλίψτε το CBD σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα στο αλουμινόχαρτο.
- Βάλε τα λουλούδια τυλιγμένα στο χαρτί στο ταψί σου. Ζέστανε στους 110° για 40 λεπτά έως 1 ώρα (αυτός είναι ο χρόνος που απαιτείται για την αποκαρβοξυλίωση).
- βγάλτε τα από το φούρνο και αερίστε το περιεχόμενο πάνω σε αλουμινόχαρτο (για να αποφύγετε τη δημιουργία μούχλας). Θρυμματίστε τα άνθη (αν είναι δυνατόν με μύλο, όσο πιο θρυμματισμένα τόσο το καλύτερο).
- Πάρε ένα τυροκόμι ή ένα καλσόν και βάλε το CBD μέσα, σχηματίζοντας μια τσέπη. Συμπίεσε το σύνολο και κάνε έναν κόμπο.
- Βάλτε το σακουλάκι που δημιουργήσατε μέσα στη φιάλη κρασιού της επιλογής σας. Πρέπει να μπει ολόκληρο μέσα στη φιάλη πριν ξαναβάλετε το πώμα.
- Αφήστε το να εμποτιστεί όλη την ημέρα (για καλύτερη εκχύλιση, ανακινείτε το μπουκάλι από καιρό σε καιρό).
Πριν από τη γευσιγνωσία, αφαιρέστε το σακουλάκι στύβοντάς το όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπορείτε να επιλέξετε να ζεστάνετε το αρωματισμένο κρασί σας ή να το πιείτε κρύο (μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για 4 έως 7 ώρες).
Η συνταγή μπόνους της Mama
Δεν σου αρέσει το κρασί; Ή θέλεις να δοκιμάσεις κάτι άλλο; Η Mama σου προτείνει μια συνταγή για ζεστό χυμό μήλου με CBD: η τέλεια συνταγή για να ζεσταθείς αυτή την εποχή.
Συστατικά/υλικά (για 3 έως 5 άτομα)
● ½ λίτρο χυμό μήλου;
● 100 g ανάλατο βούτυρο (μπορείτε να επιλέξετε λάδι καρύδας για μια vegan εκδοχή)
● 75 g ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
● 1,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
● 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
● ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
● ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
● καρυδιά κανέλας (προαιρετικά)
● 3 έως 5 γραμμάρια άνθη CBD.
● 1 λίτρο νερό;
● ρούμι (όσο θέλετε, αλλά σας προτείνω 30 cl)
● 1 δοχείο ;
● 1 γάζα ή 1 μαλακό πανί.
● 1 σουρωτήρι;
● 1 ξύλινη κουτάλα.
Προετοιμασία
- βάλε το χόρτο σου στο φούρνο για 20 λεπτά στους 90°C.
- Βράστε 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το φρέσκο βούτυρο. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό.
- Προσθέστε το αλεσμένο CBD και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά. Προσέξτε να μην ζεστάνετε υπερβολικά το μείγμα.
- Μετά από μισή ώρα/45 λεπτά, αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και στραγγίστε το σε ένα μπολ (αν είναι δυνατόν με ένα κινέζικο σουρωτήρι).
- Βάλε το μπολ στο ψυγείο για να κρυώσει μέχρι το βούτυρο να επιπλεύσει στην επιφάνεια. Μετά από 4-5 ώρες, βγάλε το βούτυρο, βάλε το σε ένα τυροκόμι για να απορροφήσει το νερό που έχει απομείνει.
- Βράστε το χυμό μήλου σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατέψτε το βούτυρο και όλα τα άλλα συστατικά (γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο... εκτός από το ρούμι).
- Αφήστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν καλά το βούτυρο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τώρα απλά απομάκρυνε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε το ρούμι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Μπορείς να σερβίρεις σε μπολ ή φλιτζάνια. Φυσικά, μπορείς να διαφοροποιήσεις τις ποσότητες ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Αν δεν έχεις συνηθίσει να καταναλώνεις CBD, επίλεξε CBD με χαμηλή περιεκτικότητα. Φυσικά, πάντα να τηρείς τις δοσολογίες.
Μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημα της Mama για να επιλέξετε τη γεύση που θέλετε να προσθέσετε σε αυτές τις συνταγές. Ανακαλύψτε επίσης τη έκπληξη συνταγή της Mama της Mama για να φτιάξετε νόστιμα μπισκότα.